OPI-kurssi

Yleisesti:

OPI-kurssi on Kelan tarjoamaa palvelua nuorille opiskelijoille. Kurssin tarkoitus on tukea nuorta opintojen aikana. Yksilö- ja ryhmäkäynnit ovat osa opiskelijan opintoja. Ryhmässä on 7 - 10 nuorta.

Kurssi on suunnattu ammatillista perustutkintoa suorittaville 16–29-vuotiaille, joiden opinnot uhkaavat pitkittyä tai keskeytyä, joilla on masennus- tai ahdistusoireita ja joilla on hankaluuksia sosiaalisissa ja/tai oppimistilanteissa. Kurssilla on 12 ryhmätoimintapäivää ja 5 - 8 yksilöohjauskäyntejä. 

Jos hakeudut kurssille:

Kurssi tukee sinua opiskelusta selviytymisessä, rohkaisee ja tukee huolehtimaan omasta arjesta ja elämästä, vahvistaa toimintakykyäsi, hyvinvointiasi ja elämänhallintaasi, rohkaisee ja tukee käyttämään hoito- ja tukipalveluja.

Kurssilla lisätään arkielämän taitojasi ja osallisuuttasi, tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin, kehitetään opiskelutaitojasi, tuetaan ja parannetaan vuorovaikutustaitojasi ryhmässä jne.

Kursseja järjestetään vuosittain kaksi ja yhteistyöoppilaitos on Keski-Pohjanmaan ammattiopisto. Kurssipäiviin kuuluu lämmin ruoka tai välipala. Kelan toimistosta saa lisätietoja kurssin aikaisista etuuksista.

Lisätietoja Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, opiskelijahuollon koordinaattori Anne Eteläaho, 044 725 0106 tai Kokkotyö-säätiö, palvelupäällikkö Arja Savela, 050 435 7731. OPI-kurssin yksi vetäjistä on Satu Paloranta.

Seuraava kurssi alkaa 2.11.2020, mikäli hakijoita on vähintään 7. Haku kurssille tapahtuu 2.10.2020 mennessä lähettämällä lomake KU132 Kelaan ja lääkärin kanssa tehty B-lausunto. Kurssikoodi on 78958.

Nuorten kommentteja kurssilta: - Ryhmäpäivät rentoja - Itsetunto nousi - Uusia ajattelutapoja - Oppi tuntemaan itsensä - Rohkeus kasvoi - Motivaatio pysyi hyvällä tasolla - Ryhmäkoko oli hyvä - Opinnot eteni kurssin aikana. Katso myös nuoren haastattelu Kela-kanava.

Satu Paloranta
Yksilövalmentaja
NUOTTI-valmennus/Kokkola ja Pietarsaari sekä OPI-kurssi/Kokkola
fngh.cnybenagn@kokkotyo.fi
Puh. 050 568 7231

Arja Savela
Palvelupäällikkö
Kokkola
newn.fniryn@kokkotyo.fi
Puh. 050 435 7731